Cum va fi vremea de Crăciun?

De Crăciun, valorile din termometre se vor menţine pozitive pe parcursul zilei, în majoritatea regiunilor, informează Agerpres, care citează Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, publicate luni de ANM, pentru perioada 22 – 26 decembrie sunt anunţate precipitaţii, la început ploi apoi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La munte, perioada 21-24 decembrie aduce temperaturi în scădere treptată, media maximelor urmând să fie cuprinsă între -5 şi 0 grade. În perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitaţii, la început mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile şi după data de 26 decembrie.

În Banat, la începutul intervalului valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 11…12 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopţilor se vor înregistra minime medii de -2…0 grade.

În perioada 21 – 25 decembrie vor fi oscilaţii ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 5 şi 8 grade, iar cea a minimelor între -1 şi 2 grade. O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 şi 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 8…9 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 6 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheţ (0 grade). În perioada 22 – 26 decembrie temporar se vor semnala precipitaţii, la început ploi apoi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar intervale cu precipitaţii mixte vor fi posibile şi după data de 27 decembrie.

Cum va fi vremea în Ardeal

În Transilvania, temperaturile diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 9 grade în 20 decembrie, în timp ce nopţile vor fi reci cu minime medii de -4…-2 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi oscilaţii ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 şi 6 grade, iar cea a minimelor între -4 şi -1 grad. În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitaţii, la început ploi apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitaţii slabe mixte vor fi posibile şi după data de 27 decembrie.

În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4…5 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 8 grade în 20 decembrie, în timp ce nopţile vor fi reci, cu minime medii de -4…-1 grad.

Apoi, până la finalul anului vor fi oscilaţii ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 şi 5 grade, iar cea a minimelor între -3 şi 0 grade. În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitaţii, la început ploi, apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitaţii slabe mixte vor fi posibile şi după data de 26 decembrie.

La munte, până în data de 20 decembrie, regimul termic se va situa peste cel obişnuit şi va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 6…8 grade, chiar cu valori uşor mai ridicate la altitudini de sub 1500 m, în timp ce pe timpul nopţilor se vor înregistra minime medii de -2…2 grade.

Apoi, în perioada 21-24 decembrie valorile de temperatură vor scădea treptat, media maximelor va fi cuprinsă între -5 şi 0 grade, iar cea a minimelor între -8 şi -4 grade. Ulterior până la finalul anului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2…2 grade şi medii nocturne de -6…-4 grade. În perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitaţii, la început mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile şi după data de 26 decembrie.