Cupa Bastonul Alb la șah, în 25 noiembrie: Banii strânși din taxa de participare vor fi donați Asociației Nevăzătorilor

Asociația Bastonul Alb, împreună cu Fundația Comunitară Brașov, Agenția Metropolitană Brașov și ACS Paralimpic Buzău, invită pasionații, amatorii și jucătorii de șah cu sau fără experiență la prima ediție a Cupei Bastonul Alb, pe data de 25 noiembrie, începând cu ora 9:00, la CATTIA Brașov (Centrul de afaceri, transfer tehnologic și incubator de afaceri), pe strada Institutului nr. 35.

Evenimentul va fi unul menit să încurajeze interacțiunea dintre jucătorii tipici și cei cu dizabilități. Acesta este caracterizat ca unul caritabil, iar taxa de participare va fi încasată ca donație către Asociația Bastonul Alb, ce sprijină persoanele cu deficiențe de vedere pentru a fi integrate  în societate. Șahul este sportul prin intermediul căruia se realizează cel mai bine incluziunea persoanelor cu diferite dizabilități printre cele valide. Cu ajutorul unei table adaptate și a unui ceas cu voce, persoanele cu deficiente de vedere pot juca de la egal la egal cu semenii lor valizi.

Premiile garantate sunt în valoare de 4530 de lei, având 5 categorii premiate: clasament general, persoane cu dizabilități, copii 6-10 ani, fete și categoria nelegitimați. Se așteaptă un număr de până la 60 de jucători.

Asociațiile organizatoare  vor asigura mâncare și băutură pentru toți participanții, de-a lungul turneului. Pe lângă concursul propriu-zis, se pregătește și un moment artistic surpriză, precum și o demonstrație de șah între persoanele cu dizabilități și persoanele tipice.