Decembrie de poveste a aprins luminițele Crăciunului la Brașov (FOTO)

Mii de brașoveni au numărat secundele rămase până la aprinderea luminițelor din Bradul de Crăciun și din centrul istoric.

Tot astăzi s-a deschis și cel mai mare Târgul de Crăciun al Brașovului și au început evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă.

Mii de brașoveni și turiști au umplut până la refuz Piața Sfatului și străzile adiacente, pentru a număra secundele până la momentul în care sute de mii de luminițe au anunțat începutul sărbătorilor de iarnă la Brașov. Și totul după un spectaculos show de lasere oferit de Showmasters, care au pregătit atmosfera pentru momentul culminant.

Primele luminițe care au anunțat ,,Decembrie de poveste la Brașov” au fost cele peste 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Alte sute de mii de luminițe s-au aprins în centrul Brașovului. Din 6 decembrie, odată cu deschiderea patinoarului din Piața Sf. Ioan, 1,2 milioane de luminițe vor anunța venirea Crăciunului în orașul nostru.

Și dacă așteptarea acestui moment a fost însoțită de un spectacol de lasere, bucuria aprinderii luminițelor Crăciunului a fost continuată de concertul brașoveanului Horia Brenciu, împreună cu HB Orchestra, care le-a oferit celor prezenți un spectacol de neuitat.        

Târgul de Crăciun

Astăzi și-a deschis porțile și cel mai mare Târg de Crăciun pe care Brașovul l-a avut până acum, 62 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat. Brașovenii și turiștii pot gusta langoși, jumări, cârnați, sarmale, piftie, iahnie cu fasole, coaste în untură, pastă de jumări și untură pe pâine, cârnați cu fasole și murături, iahnie de fasole cu ciolan, cârnat în pită, varză călită cu cârnați, dar și pălincă, vin fiert, țuică fiartă și siropuri naturale. Ei vor putea achiziționa și  produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși, cârnați, jambon, ciolan, pastramă, dar și turtă dulce, cozonac, kurtos-kalacs sau ciocolată de casă. Meșteșugarii și artizanii oferă decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă de Crăciun, căciuli, mănuși și papuci de blană, decorațiuni și haine din lână împâslită.

Evenimente

Tot de astăzi a început și seria de evenimente dedicate sărbătorilor de Crăciun. Seria de concerte începute astăzi va continua mâine cu un spectacol dedicat Zilei Naționale, după care vor urma și alte spectacole în Piața Sfatului, inclusiv în noaptea de Revelion.

În această perioadă, brașovenii și turiștii vor putea învăța arta meșteșugului și artizanatului în atelierele organizate la Banca de Cultură Apollonia. Tot aici, vizitatorii se pot delecta cu piese de teatru, ateliere de creație, concerte de colinde, expoziții de artă și recitaluri muzicale.

Moșul îi va asculta pe cei mici și le va oferi daruri în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, începând cu ora 17.00.

Dacă vă plac filmele clasice, romantice, de artă sau musicalurile, vă este dor de mereu reconfortantele filme de Crăciun sau doriți să revedeți titlurile premiate la Oscar, vă așteptăm între 30 noiembrie și 7 ianuarie la Cinema Astra, pentru 55 de proiecții cinematografice. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.  

Cinema Modern este pregătit pentru serbările copiilor de la grădinițele și școlile brașovene, astfel încât atât ei, cât și părinții și bunicii lor să se poată bucura de cele mai bune condiții.

În Piața Sfatului, în parteneriat cu Asociația Kastel, brașovenii și turiștii sunt invitați la Căsuța lui Moș Crăciun, din 30 noiembrie până în 24 decembrie, pentru a face donații pentru copii defavorizați – Campania ShoeBox, dar și pentru a participa la sesiunile de pictură pe față, pictură de globuri și jocuri pentru copii.

Din 6 decembrie, vă așteptăm la patinoarul din Piața Sf. Ioan, împreună cu radioul lui Moș Crăciun, în parteneriat cu Magic FM. Accesul pe patinoar și închirierea patinelor sunt gratuite, iar bucuria sărbătorilor va fi adusă de Bradul de Crăciun amplasat în mijlocul patinoarului.