Decembrie de poveste la Brașov aduce zeci de evenimente pentru brașoveni și turiști. Programul complet

Din 30 noiembrie se deschid oficial sărbătorile de Crăciun în Brașov.

Vor fi concerte, ateliere de meșteșuguri și artizanat, spectacole de muzică și teatru, filme pentru toată familia și serbări ale copiilor din grădinițe și școli. Moș Crăciun va fi prezent în Piața Sfatului, începând cu  data de 17 decembrie.

Din 30 noiembrie, brașovenii se pot bucura de sutele de mii de luminițe din bradul de Crăciun din Piața Sfatului, de pe străzile orașului, dar și din cartiere, de Târgul de Crăciun și de zecile de evenimente pe care Primăria Brașov și partenerii săi le-au gândit pentru mici și mari în acest moment de sărbătoare.

Vom avea concerte, primul fiind chiar în 30 noiembrie, la aprinderea luminițelor, când Horia Brenciu ne va încânta cu muzica sa, împreună cu HB Orchestra. Vom putea învăța arta meșteșugului și artizanatului în atelierele organizate la Banca de Cultură Apollonia. Tot aici, vizitatorii se pot delecta cu piese de teatru, ateliere de creație, concerte de colinde, expoziții de artă și recitaluri muzicale.

Fie că vă plac filmele clasice, romantice, de artă sau musicalurile, vă este dor de mereu reconfortantele filme de Crăciun sau doriți să revedeți titlurile premiate la Oscar, vă așteptăm între 30 noiembrie și 7 ianuarie la Cinema Astra, pentru 55 de proiecții cinematografice. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.  

Cinema Modern este pregătit pentru serbările copiilor de la grădinițele și școlile brașovene, astfel încât atât ei, cât și părinții și bunicii lor să se poată bucura de cele mai bune condiții.

În Piața Sfatului, în parteneriat cu Asociația Kastel, brașovenii și turiștii sunt invitați la Căsuța lui Moș Crăciun, din 30 noiembrie până în 24 decembrie, pentru a face donații pentru copii defavorizați – Campania ShoeBox -, dar și pentru a participa la sesiunile de pictură pe față, pictură de globuri și jocuri pentru copii.

Din 6 decembrie, deschidem patinoarul din Piața Sf. Ioan și aducem, împreună cu Magic FM, radioul lui Moș Crăciun. Accesul pe patinoar și închirierea patinelor sunt gratuite.

Moșul îi va asculta pe cei mici și le va oferi daruri în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, începând cu ora 17.00.

Vă reamintim că pe 30 noiembrie începe evenimentul ,,Decembrie de poveste la Brașov”, cu aprinderea, la ora 17.30, a iluminatului festiv în centrul istoric și deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Sfatului. Alături de brașovenii și turiștii care vin să vadă spectacolul de lumini, va concerta Horia Brenciu, împreună cu orchestra sa, HB Orchestra.

Totodată, pentru a crește siguranța celor care vor să participe la acest eveniment și având în vedere fluxul foarte mare de pietoni care se anunță, Comisia de Circulație a avizat restricționarea circulației rutiere pe str. Mureșenilor și în zonele Piața Sfatului și George Barițiu, în data 30.11, în intervalul orar 16.30 – 20.00. Astfel, benzile 1 și 2 de urcare se vor utiliza numai pentru urcarea/coborârea mijloacelor de transport public RATBV, a celor de intervenție (salvare, pompieri, poliție etc.), iar banda de coborâre devine pietonală. De asemenea, se vor amenaja și două treceri de pietoni temporare.

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, brașovenii sunt invitați să participe la seria de evenimente organizate cu această ocazie de reprezentanții autorităților publice și de Junii Brașovului.

– ora 10.00, Piața Unirii, eveniment organizat de grupurile de Juni dedicate Zilei Naționale;

– ora 12.00, b-dul Eroilor (zona Modarom), ceremonie militară și religioasă;

– ora 12.30, b-dul Eroilor (Livada Poștei – Teatrul Sică Alexandrescu), defilare personal militar și tehnică militară;

– ora 14.30, concert de colinde Piața Sfatului, organizat de Centrul Cultural Apollonia:

14.30 – 15.30: Grupuri de coruri de copii cu Claudia Mirițescu;

16.00 – 17.00: Ansamblul Folcloric studențesc Junii Brașovului + Plaiuri Transilvane;

17.20 – 18.00: Grupul de colindători CORONA al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu”;

18.00: Retragerea cu torțe;

19.00 – 20.00: Corala Armonia.

– ora 18.00, retragere cu torțe pe traseul Piața Sfatului – str. Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”;

Restricții de circulație, 1 decembrie 2023:

– de la ora 10.30 vor fi eliberate parcările din zona dintre Casa Armatei și Cinema Astra, Biblioteca Județeană și Livada Poștei;

– între orele 12.00 – 13.00, va fi restricționată circulația pe B-dul Eroilor și pe străzile adiacente,   

– începând cu ora 18.00, va fi restricționată, secvențial, circulația pe traseul paradei (retragerea cu torțe): Piața Sfatului – str. Mureșenilor – b-dul Eroilor – b-dul 15 Noiembrie – str. Castanilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”.