Dosar penal pentru un bărbat din Hărman care i-ar fi tăiat coada câinelui său

Polițiștii din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor – Brașov, efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de codotomie, după ce au constatat, în urma unui control efectuat, că unul dintre exemplarele canine prezenta o astfel de intervenție chirurgicală.

La data de 25.10.2023, polițiștii din cadrul structurii specializate, au efectuat un control, în localitatea Hărman, din județul Brașov, la deținătorul unor exemplare canine.

La adresa bărbatului, de 43 de ani, polițiștii au identificat un exemplar canin, din rasa Doberman, care prezenta coada tăiată (codotomie), pentru care medicul veterinar, din cadrul structurii de poliție a întocmit o fișa de observație clinică.

Față de cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar, în care cercetările vor fi continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de “intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor” faptă prevăzută și pedepsită de legea privind protecția animalelor, urmând ca la finalul cercetărilor să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.