Dosarul vaccinurilor. Încep audierile despre tunul de un miliard de euro! Florin Cîțu a ajuns la DNA

Ancheta avansează în dosarul tunului cu vaccinuri! Procurorii au emis citațiile pentru Ioana Mihăilă, Vlad Voiculescu și Florin Cîțu, anchetați pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Florin Cîțu a ajuns, miercuri, la sediul DNA. Începe oficial ancheta în dosarul vaccinurilor. El va fi pus sub acuzare. I se vor aduce la cunoștință acuzațiile și va începe audierea. Fostul premier va da explicații pentru achizițiile din pandemie.

La DNA vor ajunge și foștii miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Cei doi, alături de Florin Cîțu sunt anchetați în dosarul achizițiilor de vaccinuri din pandemie, după ce au rămas fără imunitate. Sunt acuzați că au semnat pentru cumpărarea unui număr mult prea mare de seruri, care ar fi ajuns pentru 20 de ani de imunizare a populației.

Florin Cîțu a afirmat că nu poate comenta informațiile din megadosarul achizițiilor de vaccin din pandemie. Declarația a fost făcută după ce fostul premier a venit la Senat pentru a citi dosarul și acuzațiile procurorilor DNA. Cîțu a mai precizat că nu se pune problema să demisioneze din PNL și că i se pare firească decizia partidului de a votat pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

Încă studiem dosarele, vom continua și mâine. Nu am cum să vorbesc, nu pot să mă exprim. Vreau să vă spun că mi-am exercitat prerogativele mandatului de prim-ministru în conformitate cu legislația. Dați-mi voie să studiez dosarul, nu pot face astfel de declarații. (…) Nu renunț la calitatea de membru PNL, am spus că dacă aș fi avut funcții, aș fi renunțat la ele. Este normal (despre anunțul PNL privind votarea ridicării imunității sale parlamentare – N.R.) trebuie să dăm voie anchetei să meargă mai departe”, a afirmat Cîțu.

Prejudiciul total provocat statului, în dosarul achiziționării vaccinurilor anti-Covid, se ridică la UN MILIARD de euro. Banii au fost cheltuiti pe 90 de milioane de doze de vaccin.