Elena Lasconi se RETRAGE de pe listele USR. Fiica ei, furioasă după declarațiile mamei: Acum e momentul să spun adevărul!

Elena Lasconi a publica, pe pagina sa de Facebook, un anunț în care cere votul membrilor USR pentru retragerea sa de pe listele partidului la alegerile pentru Parlamentul European.

Fiica Elenei Lasconi, Oana, este furioasă după declarațiile mamei sale care a afirmat că a votat la Referendumul pentru familie, inițiat de Liviu Dragnea. Fiica principalului candidat pe lista europarlamentarilor USR, care trăiește la Paris și susține că face parte din comunitatea LGBTQ o amenință pe mama sa, într-o postare, că va spune mult mai multe, adevărul. Și unii membri USR, printre care primarul sectorului 1, Clotilde Armand, s-au declarat furioși după afirmațiile lui Lasconi.

După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie. De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta (…)

Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare. Atât. Eu îmi continui treaba de primar”, a scris elena Lasconi.

Scandalurile s-au ținut lanț de Elena Lasconi, primarul USR de la Câmpulung Muscel, după ce a afirmat, sâmbătă, la o emisiune Prima TV, că a fost printre cei care a votat DA la Referendumul pentru familia tradițională din 2018, inițiat de șeful PSD de atunci, Liviu Dragnea.

Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV. Acțiunea ei este în totală contradicție cu politica USR, astfel că unii membri ai reacționat imediat. 

Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Dacă nu înţelegi asta, înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcţie publică”, a scris primărița Clotilde Armand.

Și copreşedintele partidului REPER, Ramona Strugariu, a declarat că nu are o problemă cu faptul că Lasconi a votat “Da” la referendumul pentru familie, ci cu faptul că în aceste condiţii ea este cea care deschide lista candidaţilor la europarlamentare pentru USR, formațiune care face parte din cea mai liberală familie europeană şi a unui grup politic care apără drepturile omului în fiecare zi.

Se numeşte ipocrizie politică şi este exact lucrul care i-a demotivat şi descurajat pe oameni în a mai face pasul spre politică. E exact aceeaşi minciună care ne-am scăldat şi până acum. Dacă aş fi în locul ei, nici n-as mai candida”, a spus Strugariu.

Iar fiica Elenei Lasconi, care trăiește la Paris și face parte dintr-o comunitate LGBTQ, conform paginii sale de Instagram, a reacționat dur.

Sunt absolut dezgustată că mama mea a votat DA, la referendumul Coaliției pentru familie pentru a susține așa zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie. Sunt absolut dezgustată și dezamăgită.  Nu îmi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit o homofobă. Nu am cuvinte (…) ca membru al acelei comunități. Nu pot să descriu durerea pe care o simt. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată. Știu că nu era pasionată de subiectul pentru drepturi egale, dar sunt șocată că e preocupată de modificarea Constituției într-un mod jegos. Mă doare sufletul și inima, am palpitații”, a comentat Oana, care se declară susținătoare a drepturilor LGBTQ+ally,  socialistă și o scriitoare aspirantă.

Fiica lui Lasconi mai scrie că nu o va mai susține pe mama sa, nici pentru alegeri europarlamentare sau prezidențiale, chiar dacă știe că e favorita multora pentru „acest rol”.

Sufăr foarte mult și nu îmi vine să cred, consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să își aleagă calea și să își poate forma o viața fericită și liniștită. Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere, din acest moment”, a adăugat fiica Oanei Lasconi.