Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii în România: ”De duminică, în toată țara!” 

Vremea a fost extrem de schimbătoare în ultima vreme, în România.

Dacă zilele trecute temperaturile au scăzut, iar ploile și-au făcut simțită prezența în toată țara, iată că mâine și poimâine, temperaturile vor fi asemănătoare unei zile călduroase de vară în multe regiuni.  

Din nefericire, de duminică, vremea se schimbă din nou.

Temperaturile vor scădea puternic, iar ploile vor cuprinde toată țara.  

Elena Mateescu a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare.  

”Astăzi vom consemna valori care nu vor mai atinge mai mult de 22 de grade Celsius. Doar 20 de grade acum la Brăila și Jimbolia, în timp ce în Capitala avem 14…15 grade, și 14 grade pe litoral.  

Mâine contăm pe un ecart de temperaturi între 16 până la 22 de grade și sâmbătă temperaturi ușor în creștere, posibil să ne apropiem de pragul unei zile de vară, 24 de grade”, a explicat Elena Mateescu. 

”De duminică însă se va răcori în majoritatea regiunilor țării, astfel încât temperaturile, la începutul săptămânii următoare, cel puțin până la mijlocul acesteia, să înregistreze limite cuprinse între 14 până la cel mult 22…23 de grade și minime destul de coborâte, mai ales în depresiuni, acolo unde este posibil să consemnăm cel mult 12 grade.  

În partea de vest vom avea 12…13 grade, iar în capitală doar 8…9 grade”, a mai spus meteorologul. 

Vara începe după 15 mai, cu temperaturi de 30 de grade. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni 

Cod galben de vreme rea în România 

”Astăzi avem o atenționare meteorologică de cod galben valabilă până în această seară, la ora 23:00. 

De această dată vorbim de Carpații Occidentali, vestul meridionalilor, dar și partea de sud-vest a Transilvaniei și local în Banat, de perioade de instabilitate atmosferică accentuată, care vor fi caracterizate prin averse torențiale și cantități de apă care pot depăși 20-25 l/mp, local peste 40 l/mp”, a concluzionat directorul Admistrației Naționale de Meterologie la Antena 3 CNN. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!

Sursa: realitatea.net