Elevii protestează luni în fața Ministerului Educației față de încălcarea dreptului la transport gratuit la școală

față de încălcarea dreptului la transport gratuit al elevilor la școală, luni la ora 10.00, în fața Ministerului Educației, anunțat de mai multe asociații ale elevilor.

Protest al mai multor asociații ale elevilor la Ministerul Educației, în prima zi de școală din acest an, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

Acestea critică felul în care instituția încalcă dreptul gratuit la transport al elevilor, transmite Edupedu.

Este vorba despre Asociația Elevilor din Constanta, Asociația Vâlceană a Elevilor și Asociația Elevilor din Bucuresti și Ilfov.

Anunțul vine pe fondul criticilor aduse vineri, de către Federația Operatorilor de Transport.

Elevii navetiști din 19 județe vor plăti transportul din banii lor

FORT a dat un comunicat în care susținea că din 8 ianuarie, când începe școala, elevii navetiști din 19 județe vor plăti transportul din banii lor.

Transportatorii spuneau că noua hotărâre de guvern pentru acordarea alocațiilor forfetare elevilor din zone în care nu există transport public „nu ne permite să recuperăm banii pe lunile trecute, inclusiv pe ianuarie și nu a fost discutată cu noi”.

Începând cu data de 08.01.2024, elevii din 19 judeţe rămân fără transport gratuit, ca urmare a emiterii unei noi Hotarâri de Guvern ce ar fi trebuit să rezolve lacunele legislative anterioare şi să clarifice o serie de aspecte legate de efectuarea plaţilor către operatorii de transport. Astfel, HG nr. 1337/2023 privind modificarea şi completarea HG nr. 810/2023, vine să bulverseze total situaţia deja haotică referitoare la acordarea facilităţilor de călătorie, elevilor ce nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu”, se arată în comunicatul FORT.

Federaţia Operatorilor Români de Transport atrage din nou atenţia factorilor de decizie cu privire la necesitatea consultării permanente, ţinând cont de faptul că atât Ministerul Educaţiei, Ministerul Dezvoltării cât si Primul Ministru refuză constant orice formă de dialog cu reprezentaţii transportatorilor

foto: arhiva