Este oficial! Încep lucrările pentru construcția Centurii Comarnic

Astăzi încep lucrările pentru construcția Centurii Comarnic. Finanțarea va fi asigurată de CNAIR prin programul Programul Operaţional Transporturi 2021-2027, iar lucrările vor costa 236.740.000 lei fără TVA.

„Un proiect de infrastructură esenţial pentru descongestionarea circulaţiei rutiere pe Valea Prahovei. Pentru dezvoltarea oraşului Comarnic şi a judeţului Prahova”, a transmis CJ Prahova.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, va participa la „ceremonia” de începere a lucrărilor de construcție a Centurii care va avea o lungime de 6 kilometru și care va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest. Circulația se va desfășura pe două benzi de circulație.

Termenul înaintat de Consiliul Județean Prahova pentru finalizarea lucrărilor este de noiembrie 2024. Lucrările vor fi finanțate de CNAIR prin Programul Operațional Transporturi 2021-2027.

„Consiliul Judeţean Prahova a făcut studiul de fezabilitate pentru acest traseu şi a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR – ca descărcare de pe viitoarea autostradă A3 (pentru facilitarea accesului în oraşe/staţiuni al turiştilor şi pentru ca autostrada să nu fie încărcată de localnici). În 8 decembrie 2022, s-a încheiat un parteneriat între Consiliul Judeţean Prahova şi Ministerul Transporturilor/ CNAIR – prin care CJ Prahova implementează proiectul, iar CNAIR îl finanţează prin Programul Operaţional Transporturi 2021-2027″, se arată într-un comunicat de presă al CJ Prahvova.

Contractul de proiectare și execuție a Centurii Comarnic a fost încheiat între Iulian Dumitrescu, în calitate de președinte al CJ Prahova și asocierea SSC Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL. Valoarea proiectului de infrastructură se ridică la 236.740.000 lei fără TVA.