Ești antreprenor? Poți accesa până la 500.000 de lei de la Stat 

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat relansarea programului „Comerț și Servicii”, prin care cei care doresc să își dezvolte afacerile vor putea obține ajutoare de până la 500.000 de lei.

Antreprenorii care vor să își dezvolte afacerile vor putea primi bani de la bugetul de stat dacă vor face un credit de investiții de minimum 250.000 de lei.

Totuși suma decontată nu va fi mai mare de 500.000 de lei și va reprezenta 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru cumpărarea de pildă, a unei mașini, unui utilaj sau instalații de lucru.

Pot beneficia de acest ajutor companii din diverse sectoare ale economiei, cum ar fi construcțiile, transporturile, comerțul sau HoReCa.

„Procedura de decontare prevede ca aceasta să se realizeze după ce sunt achiziționate echipamentele în totalitate. Mai pe românește furnizorul trebuie să livreze echipamentele, să ajungă în curtea beneficiarului, să fie primite și abia apoi să fie achitate prin acel mecanism de credit bancar”, a precizat Sterică Fudulea, secretar general Consiliul General Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Bugetul pentru perioada 2024-2027 trece de 289 de milioane de lei.