Eveniment deosebit la Centrul Cultural Reduta, din Braşov

Dans contemporan, teatru virtual sau animații pot fi văzute pe scena centrului.

În perioada 13 – 18 noiembrie 2023 sunteți invitați să vă reconectați la artă și la tehnologie prin proiectul implementat de Centrul Cultural Reduta: ACT ART, aflat la cea de-a doua ediție.

Evenimentele propuse în seria acțiunilor de educație culturală și artă comunitară se adresează publicului interesat de dans contemporan și pasionat de teatru virtual, respectiv de animație.

În săptămâna 13 – 17 noiembrie, între orele 10.00 și 14.00, artistele Oana Băluță, Virginia Negru și Smaranda Găbudeanu organizează o serie de ateliere gratuite în care se concentrează pe concepte, precum transformarea dansului în mișcare poetică – Poetic Movement, construcția unui solo, observarea dansului în corpul nostru și modul în care mișcarea ne schimbă.

Indiferent de nivelul de experiență în acest domeniu sunteți invitați să vă înscrieți în acest program de explorare a mișcării și dansului, Noiembrie Performativ în care veți intra într-un proces de cunoaștere a dansului ca act poetic, performativ.

Această săptămână de ateliere se va încheia în data de 17 noiembrie, la ora 19.00 cu un spectacol cu publicul pe scenă în care toți cei prezenți la ateliere vor reuși să ilustreze prin corp, parcursul performativ colectiv.

Tot în data de 17 noiembrie, în intervalul orar 11.00 – 15.00, amatorii de teatru virtual sunt invitați să afle povestea Micului Prinț, prin intermediul unei căști de realitate virtuală.

Teatru VR 360 va amplasa o insula VR cu varianta digitală Micul Prinț – VR 360 după Antoine de Saint Exupéry în foaierul Centrului Cultural Reduta.

Participarea este gratuită pe bază de înscriere la adresa de email: centrulculturalredutabv@gmail.com sau la numărul de telefon: 0268 419 706.