Experimente și jocuri, pentru curioși și pasionați

Brașovenii pasionați de știință și tehnologie sau doar foarte curioși sunt așteptați astăzi la Institutul de Cercetare-Dezvoltare (ICD) al Universității Transilvania Brașov.

De această dată evenimentul „Noaptea Cercetătorilor” va avea loc la ICD, în ultima vineri din luna septembrie, între orele 17-21.
Evenimentul își propune să aducă știința și tehnologia mai aproape de elevi și să explice pe înțelesul tuturor rezultatele cercetărilor științifice și necesitatea acestora în viața de zi cu zi.
Așa cum v-am obișnuit deja, zeci de standuri atât ale Institutului de cercetare cât și ale partenerilor vor fi pregătite cu numeroase experimente, demonstrații și jocuri interactive. În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte din domenii precum: informatică, robotică, electronică, chimie, neuromarketing, biologie, matematică, arte, psihologie ori comunicare. În acest an, ca noutate, avem o zonă specială, în care cinci licee – Colegiul Național Dr Ioan Meșotă, Colegiul Andrei Șaguna, Colegiul de Informatică Grigore Moisil, Colegiul Mircea Cristea și Liceul Andrei Mureșanu – vor participa și ele la eveniment, a precizat prorectorul cu relațiile publice, prof.dr.med. Liliana Rogozea.
Totodată, participanții la eveniment vor putea vedea îndeaproape tehnica de intervenție a pompierilor, a jandarmilor sau vor putea testa echipamentul din dotarea criminaliștilor.