Explozii în Iran. Peste 100 de morți, în apropierea mormântului unui important general asasinat de SUA – Oficial: Este un atac TERORIST

103 morți este cel mai recent bilanț al atacului terorist din Iran.

Două explozii au avut loc în apropierea cimitirului unde avea loc ceremonia de comemorare a generalului Qassem Soleimani.

Alte peste 170 de persoane au fost rănite. Atacul vine la doar o zi după ce numărul doi al biroului politic al Hamas a murit într-o explozie la Beirut. Televiziunea de stat iraniană susține că exploziile fac parte dintr-un „atac terorist”.

Potrivit agenției IRNA, prima explozie a avut loc la circa 700 de metri de altarul dedicat lui Soleimani, iar a doua la 1 km, dincolo de filtrele de securitate.

Televiziunea de stat a raportat o primă explozie și apoi o a doua în timpul ceremoniei din orașul Kerman din sud-estul țării, transmițând în primă fază doar că mai multe persoane au fost rănite.

Postul semioficial Nournews a declarat că „mai multe butelii de gaz au explodat pe drumul care duce la cimitir, iar autoritățile relevante monitorizează situația„.

Agenția de știri SNN a relatat că ambulanțe se îndreptau spre cimitir, unde sute de iranieni se adunaseră pentru a marca aniversarea morții lui Soleimani.

Generalul Soleimani a fost ucis de americani în ianuarie 2020.

Qassem Soleimani a fost ucis în ianuarie 2020, la vârsta de 62 de ani, într-un atac american cu dronă în Irak.