Femeie din Brașov, arestată după ce a dat foc locuinței vecinului 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov anunță că s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de distrugere prin incendiere. 

Situația de fapt cu privire la care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale este următoarea: 

În noaptea de 05/06.05.2024, în jurul orei 01:30, o persoană de sex feminin în vârstă de 59 de ani, care locuia într-un imobil tip vagon situat în zona Noua-Dârste și care era împărțit în patru locuințe, dintre care una îi aparținea, a incendiat partea din imobil a vecinului său prin plasarea unei bucăți aprinse de carton dedesubt. 

Incendiul s-a propagat și la celelalte două părți din imobil, în interior aflându-se 2 dintre ceilalți 3 locatari. Persoanele din interior au fost evacuate, însă incendiul a ars pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați și a provocat pagube evaluate de victime la circa 29.000 de lei. 

Incendierea ar fi avut loc pe fondul unor certuri survenite la o petrecere organizată de inculpată în seara respectivă în curtea imobilului, dar și a unei stări conflictuale mai vechi. 

Se impune mențiunea că inculpata a evacuat-o doar pe persoana cu care nu se afla în stare conflictuală, vecinul direct al acesteia fiind scos din locuință exclusiv ca urmare a intervenției prompte a organelor de poliție venite ulterior la fața locului, care au sesizat starea de pericol pentru viața sa. 

Persoana în cauză a fost reținută la data de 6 mai 2024, iar la data de 7 mai 2024 a fost propusă pentru arestare preventivă la Judecătoria Brașov. 

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatei pentru 30 de zile. 

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Secția 4 Poliție Brașov.

Coordonarea și supravegherea activităților de urmărire penală au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe.

Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!

Sursa: Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov