Femeile PSD vor reprezentare echitabilă în funcțiile politice alese

Alexandra Crivineanu, președinte Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate Brașov:

E timpul pentru REPREZENTARE ECHITABILĂ în funcțiile politice alese!

Aceasta a fost una din temele dezbătute la Școala Politică a Femeilor Social Democrate, ce a avut loc în perioada 6-7 octombrie la Palatul Parlamentului.

Delegația OFSD Brașov a fost condusă de președinta acesteia, liderul de grup al consilierilor municipali, Alexandra Crivineanu, alături de Roxana Mînzatu, secretar de stat, Ariana Bucur, inspector școlar general adjunct, avocata Ioana Henegar, președinte OFSD Municipiul Brașov și Raluca Stancu, consilier municipal.

Principalele teme de expunere și de dezbatere au fost: reforma serviciilor sociale – subiect abordat de Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, principalele proiecte în derulare pentru familie și tineri, prezentate de Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, sănătatea, o prioritate a Programului de Guvernare, expusă prin vocea Prof.Univ.Dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.

Totodată, prin vocea Monicăi Săsărman, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, dar și prin contribuția ce a stârnit interesul tuturor participantelor, a brașovencei Roxana Mînzatu, secretar de stat, s-a discutat despre îmbunătățirea cadrului legislativ pentru absorbția fondurilor europene, dar și ce programe pot fi accesate de femei pentru promovarea femeilor.

Alexandra Crivineanu, președinte OFSD jud. Brașov: “E timpul pentru o schimbare!

E timpul pentru reprezentare echitabilă în funcțiile politice alese! Acesta a fost unul din subiectele dezbătute în cele două zile la Școala Politică de la București.

Mai multe femei în politică cresc șansele ca vocea a 51,5% din populația României, reprezentată de femei, să fie auzită.

OFSD Brașov își dorește și luptă pentru promovarea unui număr mai mare de femei, asta însemnând ca în Parlament să se discute și despre problemele femeilor, fie ele mame sau fiice, cadre medicale sau didactice, femei de afaceri sau salariate.

E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidați să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare, cât și în consiliile de administrație ale întreprinderilor publice!

Am convingerea că prin vocile ministrelor noastre Simona Bucura Oprescu, Natalia Intotero, a președintei OFSD România, Doina Federovici, președinta Consiliului Județean Botoșani, dar și prin europarlamentarul Rovana Plumb vom mișca lucrurile prin soluții cu relevanță pe plan național și internațional. Femeile-lider sunt responsabile pentru luarea deciziilor care influențează dezvoltarea comunităților și a politicilor publice ale statului.

Promovarea muncii decente, accesului la drepturi pentru comunitățile marginalizate sunt reforme care se datorează implicării femeilor din politică.

PSD este reprezentat în Parlament de 28 de deputate – 26% din total deputați PSD și 8 senatoare – 17% din totalul senatorilor PSD.”