Festivalul Internațional „George Enescu”

Vineri, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov sunteți așteptați la un recital conferință dedicat compozitorului George Enescu. Aceasta conține imagini, fotografii și texte privind viața și opera compozitorului, cu accent pe capodopera „Oedipe”. Prețul biletelor este de 30 de lei.

Conceptul inedit al recitalului – conferință a prins contur în urma unei analize a celor șapte producții ale operei Oedipe, realizate în Statele Unite ale Americii, Italia și în România de baritonul Ștefan Ignat și are în prim-plan interpretarea operei Oedipe prin prisma melosului popular și a etosului românesc. Evenimentul «Enescu, pe înțelesul tuturor» va fi susținut de baritonul Ștefan Ignat, solist al Operei Naționale din București, de soprana Simona Bucur, acompaniați la pian de Roman Manoleanu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București”, a precizat purtătorul de cuvânt al Operei Brașov, Cecilia Toma.

Tot în cadrul acestui eveniment va fi prezentată o expoziție dedicată vieții și activității marelui compozitor, intitulată „George Enescu – un mare creator al secolului XX”, realizată de Muzeul Național „George Enescu” București.