Flagrant DNA: soacra primarului din Baia Mare ar fi fost prinsă la Cluj în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința într-un dosar de corupție

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fost prinsă în flagrant, miercuri după amiază, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție pe data de 24 noiembrie la Curtea de Apel Cluj, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Procurorii au găsit asupra soacrei suma de 50.000 de euro care ar fi urmat să fie dată judecătoarei ca tranșă dintr-o sumă mai mare, de 100.000 de euro.

Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, căreia i-ar fi promis o sumă de bani pentru a obtine o condamnare mai blândă pentru ginerele ei.

Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Curtea de Apel Cluj urma să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie

Context. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a anunțat în luna iunie că se reîntoarce în PSD, partid în care a mai fost membru de două ori.

De la guvernul condus de doamna Dăncilă acum 5 ani nu am mai primit niciun leu de la guvernul României. Dacă doar colegii de la PSD au fost doar cei care au sprijinit Baia Mare, eu m-am reașezat, m-am reîntors acasă, sunt într-un parteneriat politic cu domnul Gabriel Zetea și cu domnul președinte Marcel Ciolacu. Vom deschide ușilor cu mult mai mult curaj și cu mai multă hotărâre la București. Ne vom face auziți, respectați și finanțați”, a anunțat primarul într-o conferință de presă.

Partidele prin care a trecut primarul Cătălin Cherecheș:

PSD (din octombrie 2020 până în 2022)
PNȚCD (2017–2020)
PSD (2015–2017)
UNPR (2012–2015)
PNL (până în 2012)