Grevă la penitenciare

Conflictul de muncă din penitenciare escaladează!

De această dată, sindicaliștilor de la Măgura Codlea li se alătură și celelalte federații reprezentative din sistemul penitenciar, Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) și Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP). Sindicaliștii spun că refuză munca suplimentară, ca reacție la refuzul Guvernului de aplicare a Legii salarizării unitare.

Atragem atenția directorilor și șefilor de structuri din penitenciare că dacă vor urma dispozițiile ilegale ale directorului general al ANP, dacă ne vor împiedica în exercitarea drepturilor sindicale și constituționale, nu vom avea nicio reținere în a sesiza parchetele competente pentru abuz în serviciu. De altfel, vom face acest lucru în privința directorului Penitenciarului Codlea, care la sfârșitul lunii august a dispus planificarea în serviciu a angajaților peste norma de muncă legală, deși aceștia refuzaseră să lucreze suplimentar”, a spus președintele sindicatului Măgura din Penitenciarul Codlea, Alexandru Gherghina.

 Sindicaliștii spun că până când nu va fi aplicată legea și nu vor fi deblocate angajările pentru ca posturile vacante să poată fi ocupate, nu vor efectua ore suplimentare și nu vor renunța la protestul lor.