Horia Mihail, Julien Salemkour, Corul Concentus și orchestra simfonică deschid cea de-a 146-a stagiune a Filarmonicii Brașov

Filarmonica Brașov dă startul stagiunii cu numărul 146 cu un concert dublu, joi și vineri, pe 28 și 29 septembrie.

Pe scena Sălii Patria vor urca celebrul pianist brașovean Horia Mihail, care va cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov, condusă de Julien Salemkour.

Dirijorul Julien Salemkour a fost asistentul lui Daniel Barenboim în perioada 2000-2012, primind titlul de Staatskapellmeister în semn de recunoaștere a serviciilor sale aduse Operei de Stat din Berlin. Salemkour este în prezent un dirijor invitat activ, specializat în operă la nivel internațional.

De asemenea, pe scenă va urca și Corul Mixt de Cameră „Concentus” al Centrului Cultural Reduta, condus de Marius Modiga. Corul „Concentus” are un repertoriu variat şi include lucrări a capella şi cu acompaniament, laice şi religioase, dar şi piese inspirate din folclor și este foarte îndrăgit de către publicul brașovean.

În programul celor două concerte inaugurale sunt trei piese compuse de Ludwig van Beethoven, și anume Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră în do minor, op. 37, Fantezia pentru pian, cor și orchestră în do minor, op. 80 și celebra Simfonie nr. 3 „Eroica” în Mibemol major, op. 55.

O noutate pe care brașovenii o vor putea descoperi cu ocazia acestor concerte inaugurale este și noul pian al Filarmonicii Brașov, un Bösendorfer 280 Vienna Concert nou-nouț!

Pe lângă aceste concerte, melomanii brașoveni vor putea lua parte și la alte două evenimente muzicale săptămâna aceasta. Marți, de la ora 19, pe scena Sălii Patria va urca ansamblul The Radio Trombones, compus din Alexandru Moraru, Florian Radu, Vlad Leahu și Cătălin Bucerzan, iar miercuri, tot de la ora 19, cvartetul Gamma și invitații lor vor oferi un recital cu intrare gratuită.

Apoi, săptămâna viitoare, pe 5 octombrie, brașovenii vor putea asculta un concert simfonic condus de dirijorul Gian Luigi Zampieri, care o va avea ca solistă pe naista stabilită în Austria, Andreea Chira.

Pe 10 octombrie, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov ® îi așteaptă pe melomani la un

recital cu piese de J. Haydn și W.A. Mozart, iar peste două săptămâni, o parte din programul concertului dirijat de Tiberiu Soare, va fi poemul simfonic „Don Quixote” de Richard Strauss, cu violoncelistul Filip Papa și violistul Adrian Vasile în roluri solistice.

Biletele pentru toate evenimentele filarmonicii sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.