Iată ce poate spune poziția în care dormi despre sănătatea ta 

Nu orice poziție de dormit este bună pentru tine! 

Fiecare persoană doarme în mod diferit; există o mulțime de poziții în care se poate dormi în pat. Unora le place să doarmă pe o parte pe un pat cu apă, alții preferă să doarmă pe spate pe o saltea tare – dar cu toții o facem. Ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, ceea ce înseamnă mult! 

Dar care este cea mai bună poziție în care să dormi? 

Sănătate 

Somnul este foarte important pentru corpul și mintea ta; într-un fel, te încarci. De aceea, privarea de somn poate avea consecințe negative; vă poate afecta memoria, concentrarea, timpul de reacție, capacitatea de decizie, emoțiile și bunăstarea fizică. Așadar, dormitul este bun pentru tine. Dar nu numai atât, poziția în care dormiți poate avea, de asemenea, o influență pozitivă sau negativă asupra corpului dumneavoastră. 

Odihnă 

Încercați să dormiți cel puțin șase ore în fiecare noapte. Cercetările au arătat că a dormi mai puțin de șase ore este la fel de rău pentru dumneavoastră ca și cum ați sări peste o noapte întreagă de somn. Este în regulă dacă acest lucru se întâmplă din când în când, dar chiar și după două săptămâni în care ați dormit prea puțin, veți observa o diferență în mintea și corpul dumneavoastră. S-ar putea să credeți că funcționați normal după o noapte grea, dar de fapt nu este așa. 

Poziția de dormit 

Toți oamenii pot fi împărțiți în aproximativ trei categorii: cei care dorm pe burtă, cei care dorm pe spate și cei care dorm pe o parte. Poziția în care dormiți poate fi bună pentru mintea și corpul dumneavoastră, dar poate provoca și afecțiuni. 

Pe spate 

Dormiți pe spate? Atunci ai noroc, pentru că aceasta este cea mai sănătoasă poziție în care poți dormi! Dormitul pe spate este bun pentru coloana ta vertebrală, deoarece aceasta va fi aliniată frumos.

Această poziție provoacă puține tensiuni asupra mușchilor din spate și gât. În plus, această poziție este cea mai bună pentru pielea ta.

Fața ta nu va dezvolta riduri și pete la fel de repede ca cei care dorm pe o parte sau pe burtă.

Această poziție este bună și pentru femei, deoarece dormitul pe spate va preveni ridurile de pe piept, precum și lăsarea sânilor. Singurul dezavantaj este că înrăutățește sforăitul. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!

Sursa: mediafax.ro