Iată ce riști dacă circuli cu parbrizul spart: 

Parbrizul este una dintre cele mai importante componente ale unei mașini, deoarece asigură protecția șoferului și a pasagerilor.

În cazul în care parbrizul este spart, șoferul se confruntă cu o serie de întrebări, printre care și dacă poate sau nu să conducă în continuare cu un parbriz spart și ce riscuri implică acest lucru.

Codul Rutier pune accentul în mod clar pe siguranța circulației. Astfel, mașinile care prezintă avarii care pot influența negativ siguranța în trafic, precum probleme la sistemul de frânare sau de iluminare, nu sunt autorizate să circule până nu se remediază aceste defecte.

ITP-ul acordă o mare importanță și altor aspecte, cum ar fi nivelul de poluare a mașinii, care nu trebuie să depășească o anumită limită, sistemul de frânare ineficient, defecțiunile la sistemul de iluminare, caroserie afectată de rugină, semne ale unui accident sau vizibilitatea oferită de parbriz. Prin urmare, conducătorii auto trebuie să ia măsuri pentru a preveni asemenea defecțiuni și să le remedieze înainte de a se aventura pe șosele. 

Pe parbriz este interzis să lipești, de exemplu, obiecte, afișe sau folii care obturează vizibilitatea șoferului.

Aceeași situație este și dacă ai parbrizul spart. Pentru că prin acea zonă nu ai o vizibilitate optimă, nu vei trece de inspecția tehnică periodică decât dacă înlocuiești parbrizul, scrie ProMotor.

Dacă este vorba, însă, de o mică fisură sau un punct în care a sărit sticla, atunci nu ar trebui să fie o problemă pentru a trece de ITP. Condiția este ca această fisură să nu afecteze în niciun fel vizibilitatea șoferului.

Dar, în cazul în care avaria este una evidentă și ești oprit de un polițist pentru control, poți fi amendat. Conform legii, orice accident, chiar și unul minor, trebuie raportat, pentru a primi drept de reparație a mașinii.