„Împreună pentru părinţi”

Proiectul intitulat sugestiv, „Împreună pentru părinţi”, face parte din palmaresul Maternităţii Braşov.

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” (Maternitatea Braşov) va obţine finanţări europene nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru încă două proiecte. Acestea au fost aprobate de autoritatea finanţatoare.
Valoarea totală a proiectului este 12.780.177 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, din care 9.447.573 lei sunt destinate creşterii capacităţii compartimentului, 1.929.366 lei vor fi alocate pentru achiziţia de aparatură şi echipamente medicale, iar 1.403.238 lei vor reveni îmbunătăţirii componentei de screening pentru nou-născuţi.

Licitaţia pentru reducerea infecţiilor nosocomiale, în derulare
Cel de-al doilea proiect pentru care va fi semnat contractul de finanţare de este cel privind „Dotarea Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov cu echipamente destinate reducerii riscului de infecţii asociate asistenţei medicale”. Cu ajutorul lor va putea fi redus numărul de infecţii nosocomiale şi va creşte accesul pacientelor la oferta de servicii medicale asigurate de Maternitatea braşoveană. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 25 ianuarie 2024, iar contractul va fi semnat când va fi primită finanţarea.

Sunt foarte mulţumit de modul în care, în parteneriat cu conducerea Maternităţii reuşim să implementăm toate obiectivele investiţionale pe care ni le-am propus, inclusiv proiectele cu fonduri europene. Să nu uităm că la cele patru proiecte PNRR se adaugă încă un obiectiv major ajuns în fază finală de implementare, şi anume reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a corpului nou. O investiţie în valoare de peste 33,1 milioane de lei pentru care am accesat fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Până la finalul anului 2024 toate aceste proiecte se vor încheia şi atunci vom trage linie şi vom putea afirma că am realizat cu succes toate investiţiile majore de care avea nevoie Maternitatea braşoveană. În ultimii ani, acest spital a devenit o mândrie pentru judeţul Braşov, un etalon pentru ceea ce înseamnă servicii medicale de cea mai înaltă calitate şi un exemplu pentru instituţiile de profil din întreaga ţară, iar la acest succes a contribuit şi administraţia judeţeană, prin investiţiile finanţate şi implementate, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică.