În 2023 se dă în folosinţă cea mai lungă bucată de autostradă neîntreruptă din România, de 245 de kilometri

Șoferii vor putea circula, în curând, pe cea mai lungă bucată de autostradă din România, după darea în trafic a lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km) din Autostrada Transilvania (A3).

Astfel, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe o șosea de mare viteză, de circa 245 de kilometri, de la Târgu Mureș la Holdea. Cel mai lung tronson continuu de autostradă va fi format din A3 Tg Mureș-Turda, A10 Turda-Sebeș și A1 Sebeș-Holdea. După finalizarea lotului lipsă Margina-Holdea (A1), orașul Târgu Mureș va fi conectat și la rețeaua europeană de autostrăzi.

Recordul precedent a fost stabilit în urmă cu doi ani, după inaugurare integrală a Autostrăzii Sebeș-Turda (A10), cea mai lungă bucată de autostradă devenind Holdea – Nădășelu (230 de km). De asemenea, Centura București – Constanța – Ovidiu are o lungime de aproape 220 de km.

Lotul Chețani-Câmpia Turzii din A3 este construit de asocierea Strabag-Geiger. După darea în trafic, lotul va asigura și legătura neîntreruptă pe autostradă de la Târgu Mureș la Nădășelu (Cluj), potrivit Economica.net.

Construcţia lotului Cheţani-Câmpia Turzii (15,70 km) este finanţată din fonduri europene.