În 30 noiembrie, Brașovul dă startul Sărbătorilor de iarnă. Află programul complet al evenimentelor

Începând cu ora 17.30 se deschid oficial sărbătorile de Crăciun în Brașov, odată cu aprinderea luminițelor bradului și a iluminatului festiv.

Brașoveanul Horia Brenciu va concerta pentru cei care vin să vadă spectacolul celor 1,2 milioane de luminițe.

Seria de evenimente pregătite de Municipalitate continuă cu 1 Decembrie, când, pe lângă evenimentele tradiționale – parada militară, evenimentele organizate de juni în Piața Unirii și retragerea cu torțe – vom avea un concert în Piața Sfatului cu formații și coruri brașovene.

Moș Nicolae aduce noi evenimente, de data aceasta în Piața Sf. Ioan. Pe 6 decembrie, se deschide patinoarul, târgul și, în parteneriat cu Magic FM, radioul lui Moș Crăciun.

Tot din 30 noiembrie, cei mici se vor putea bucura de un carusel gratuit, iar începând cu 18 decembrie Moș Crăciun îi va aștepta pe cei mici pe tronul din fața bradului, unde îi le va asculta dorințele pentru cadoul de Crăciun, se va asigura că au fost cuminți și le va oferi cadouri.

Tot în Piața Sfatului, în parteneriat cu Asociația Kastel, brașovenii și turiștii sunt invitați la Căsuța lui Moș Crăciun, din 30 noiembrie până în 24 decembrie, pentru a face donații pentru copii defavorizați – Campania ShoeBox – dar și pentru a participa la sesiunile de pictură pe față, pictură de globuri și jocuri pentru copii.

Ca de fiecare dată de Revelion, în Piața Sfatului va avea loc cea mai mare petrecere în aer liber, cu un program-surpriză.

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care blochează o serie de plăți, inclusiv la nivelul administrațiilor locale, fapt care a obligat și municipalitatea Brașov să caute surse alternative pentru desfășurarea evenimentelor de sfârșit de an.

În funcție și de resursele pe care municipalitatea va reuși să le atragă de la partenerii privați, în următoarea perioadă calendarul evenimentelor pentru sărbătorile de iarnă va fi actualizat.