În piaţa din Făgăraş se introduce plata cu cardul

Proiectul care permite plata cu cardul la piață se extinde în nouă orașe din România, acestea fiind Alexandria, Satu Mare, Făgăraș, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Bacău și Craiova.

Proiectul a început în anul 2019. Până acum, proiectul fusese implementat în Sibiu, Iași, Galați și, parțial, în București.

„Obiectivul nostru final este de a aduce ȋn piețe cât mai mulți orășeni, ȋn special pe cei din generația tânără. Plata cu cardul este o modalitate modernă, rapidă, extrem de eficientă care îi ajută deopotrivă pe clienți și producători. Proiectul funcționează foarte bine ȋn Sibiu, cât și ȋn celelalte localități ȋn care a fost deja implementat. Ne așteptăm ca extinderea rețelei de POS-uri să aibă ca rezultat creșterea semnificativă a numărului de cumpărători din piețe. Dialogul AAPR cu producătorii este unul permanent. Le explicăm beneficiile plății cu cardul și sperăm ca în anul următor, să avem numeroase cereri de instalare a POS-urilor”, a declarat Teodor Ioan Birț, președintele AAPR.

Extinderea proiectului Plata cu cardul la piață era programată pentru anul 2020, ca o continuare a demersului început în anul 2019. Dar din cauza pandemiei, inițiatorii și partenerii au decis amânarea acestuia.