În Poiana Braşov se fac depozite de zăpadă

Ninsoarea şi valul de frig ce a cuprins sâmbătă România i-a determinat pe administratorii domeniului schiabil din Poiana Braşov să înceapă ultima etapă a pregătirilor pentru deschiderea sezonului de schi 2023-2024: înzăpezirea pârtiilor. Astfel, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al Primăriri Braşov, Sorin Toarcea, cum în partea superioară a Masivului Postăvarul temperatura a coborât până la -5 grade sâmbătă dimineaţa au fost pornite tunurile pentru producerea de zăpadă artificială pe pârtiile Kanzel, Ruia şi Doamnei.
Scopul este de a pregăti depozite de zăpadă pentru momentul în care condiţiile meteo vor permite amenajarea pârtiilor. Având în vedere că temperaturile sunt în scădere, ne pregătim şi pentru pornirea lăncilor, inclusiv pe Drumul Roşu, în partea superioră, până la lac, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.
Dacă vremea nu se va încălzi semnificativ, anul acesta, în Poiana Braşov sunt şanse ca sezonul de schi să fie deschis în acest an. În zezonul 2022 – 2023, pe pârtii s-a putut schia abia din 28 ianuarie, iar pârtiile au fost închise oficial în 23 aprilie.
În judeţul vecin deja se schiază. Pârtia de biatlon din Harghita-Băi a fost deschisă, iar primii turişti care s-au bucurat de ea spun că pista alunecă foarte bine. În nopţile următoare sunt aşteptate temperaturi sub -10 grade, astfel că administratorii se aşteaptă la noi straturi de zăpadă.