Încă te poți înscrie la Crosul 15 Noiembrie

Brașovul va marca pe 15 noiembrie 36 de ani de la momentul în care muncitorii de la întreprinderea de autocamioane, urmați de alți brașoveni, au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva dictaturii comuniste.

15 Noiembrie 1987 este un reper important în istoria și în trecutul revoluționar al Brașovului, în acest filon al unui oraș revoluționar și un filon cu care ne mândrim. Este cu atât mai important să păstrăm memoria vie a eroismului și a curajului pe care acești oameni l-au avut – mă refer la muncitorii care au ieșit în stradă în 15 Noiembrie 1987 – și să marcăm aceste evenimente atât cu tradiționalul cros popular, cel mai mare și unul dintre cele mai vechi din România, dar totodată și cu evenimente care să trezească și să aducă la cunoștința semenilor noștri importanța acestui moment. Mă bucur că și în acest an vom avea la Cinematograful Astra proiecția filmului «Doi ani prea devreme» și este o invitație adresată în primul rând tinerilor, pentru a înțelege mai bine în ce vremuri am trăit cu toții atunci”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Cei care doresc să participe la acest eveniment sportiv se mai pot înscrie online, după crearea unui cont, până în data de 8 noiembrie 2023.