Incendiu puternic la locomotiva unui tren care transporta 19 vagoane pline cu țiței

Pompierii din Satu Mare au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la generatorul de curent al unei locomotive a unui tren marfar, la ieșirea din localitatea Supur. Vagoanele erau încărcate cu țiței și au fost decuplate, informează Mediafax.

Incendiul de la ieșirea din localitatea Supur a izbucnit în jurul orei 01.00.

Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje formate din 12 cadre militare pentru limitarea și lichidarea incendiului izbucnit la generatorul de curent a unei locomotive, parte a unui tren marfar, aflată la ieșirea din localitatea Supur.

Transporta 19 vagoane cu țiței

La sosire echipajelor de intervenție, locomotiva inundată cu fum fusese decuplată de la restul garniturii de tren și se afla trasă la o distanță de siguranță față de cele 19 vagoane, încărcate cu țiței.

La fața locului au intervenit și echipajele de pompieri SVSU Supur.

În urma incendiului au fost deteriorate mai multe componente electrice ale locomotivei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la compartimentul de ventilare (conductor electric deteriorat și neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere).