Instagram se confruntă cu un scandal legat de conținutul nepotrivit pentru copii și adolescenți

Instagram este acum în plină criză. După o vară foarte bună pentru Zuckerberg, iarna îl cam dă peste cap. Platforma se confruntă cu un scandal legat de conținutul nepotrivit pentru copii, cu tente sexuale prin Instagram Reels. Mai exact are procese în 33 de state din SUA unde platforma este acuzată de ignorarea avertismentelor privind sănătatea mintală a adolescenților.

De asemenea, că Meta știa despre milioane de conturi care au fost deschise de copii sub 13 ani, dar nu le-a închis. O mare parte din conținut e pentru adulți. Meta a și lansat noi instrumente de siguranță a mărcii și are un grup de lucru pentru detectarea utilizatorilor suspecți.

Cu toate acestea, există dubii cu privire la eficacitatea acestor măsuri, pentru că situația este destul de gravă. The Wall Street Journal afirmă că testele au reflectat experiența autentică a utilizatorilor și nu au fost manipulări create artificial, așa cum afirmă Meta. Adam Mosseri, recunoaște că această comparație socială este o problemă critică pentru utilizatori, mai ales pentru Instagram. Este evidențiată preocuparea privind impactul asupra tinerilor și a comunicării vizuale. Un lucru este clar. Este o criză de imagine puternică, care va avea consecințe semnificative pentru reputația sa.