Întârzieri de SUTE de minute în Gara Brașov! Din cauza gerului au crăpat șinele de cale ferată

Temperaturile extreme din România au rupt șine de cale ferată, provocând întârzieri de trenuri în unele zone. Temperaturile au coborât la minus 17 grade Celsius.

Compania CFR SA anunță că pe rețeaua feroviară circulația trenurilor se desfășoară, miercuri dimineața, în condiții normale de iarnă, traficul fiind adaptat la condițiile meteo nefavorabile.

Temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -17°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Galați, Iași, București, Craiova, Brașov, Timișoara) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe mai multe secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Personalul CFR SA a intervenit și intervine pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Reamintim că întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte). Personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, potrivit CFR SA.