Investiţii pentru digitalizarea secţiilor ATI din 18 spitale

Ministerul Sănătății anunţă investiţii de peste 134 milioane lei pentru digitalizarea secţiilor ATI din 18 spitale.

Secțiile ATI din cele mai importante 18 spitale de adulți și pediatrie din România vor fi digitalizate cu finanțare nerambursabilă de la UE.

La iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat o Hotărâre de Guvern pentru finanţarea proiectului „Sistem informatic pentru evidenţa clinică a secţiilor A.T.I. (S.I.E.C – A.T.I.)”, care prevede digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situaţii de urgenţă şi suport al proceselor aferente activităţilor de anestezie şi terapie intensivă.

Valoarea totală a proiectului este de peste 134 milioane de lei, din care aprox. 114 milioane de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

Potrivit ministerului, ”noul sistem informatic va ajuta la distribuirea marilor urgenţe medico-chirurgicale (urgenţe chirurgicale cardiace, vasculare, neurochirurgicale etc.) şi controlul direcţionării corecte, pe criterii bine stabilite a acestor pacienţi către sălile de operaţie şi secţiile ATI şi va duce la creşterea calităţii îngrijirilor medicale şi facilitarea accesului cetăţenilor la servicii medicale de calitate”.