Invitație la „Bal vienez”!

Prima ediție a balului se va desfășura, la Brașov, în 20 Octombrie, și va fi dedicată aniversării a 170 de ani de la nașterea marelui compozitor Ciprian Porumbescu. 

Brașovenii vor retrăi, pe 20 Octombrie, atmosfera balului vienez autentic de la sfârșitul veacului al XIX-lea, în cadrul evenimentului „Balul Vienez – Valsul Schimbării/Walz for Change”.

Acesta este un eveniment caritabil în beneficiul elevilor de la liceele vocaționale de muzică și arte plastice din Brașov și se bucură de înaltul patronaj al Consulatului Austriei la Sibiu.

Este o reiterare a balului vienez de la sfârșitul secolului al XIX-lea, la care participau, de exemplu, Ciprian Porumbescu și Mihai Eminescu, personalități ale culturii române, pe care le și celebrăm anul acesta – 170 de ani de la nașterea lui Ciprian Porumbescu și 140 de ani de la publicarea poemului Luceafărul în Almanahul Societății România Jună, societatea studenților Români din Viena. Cu acest prilej, ne-am gândit să creăm o tradiție a balurilor aici, în Brașov, și ne dorim ca această primă ediție să fie dedicată celor mai talentați elevi de la liceele de artă și muzică din Brașov, care vor avea ocazia să participe în calitate de debutanți. Ei vor dansa pentru public, vor deschide acest bal, iar fondurile care se vor strânge în cadrul acestui bal vor constitui premii pentru acești tineri foarte, foarte talentați”, a declarat Bianca Michi, unul dintre organizatori.

Biletele de acces sunt disponibile pe site-ul www.iabilet.ro, prețul este de 350 de lei, el cuprinzând, bineînțeles, și un meniu special care va fi oferit participanților, un meniu vienez reinterpretat.