Joe Biden a reafirmat sprijinul pentru Statul Israel

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a reafirmat sprijinul pentru Statul Israel, aflat în război cu formaţiunea teroristă Hamas.

El a ajuns miercuri la Tel Aviv, fiind primul preşedinte american care călătoreşte în Israel pe timp de război.

Încă de la începutul vizitei, Joe Biden a susţinut versiunea israeliană cu privire la explozia produsă într-un spital din Fâşia Gaza, anume că deflagraţia a fost cauzată de o rachetă lansată de o altă organizaţie teroristă – Jihadul Islamic – şi nu de un atac al armatei israeliene.

La începutul reuniunii cabinetului israelian de securitate, preşedintele Joe Biden a promis sprijin pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Vreau să ştiţi că nu sunteţi singuri. Nu sunteţi singuri. Vom continua să vă sprijinim în vreme ce vă apăraţi poporul. Vom continua să lucrăm cu Israelul şi cu alte ţări partenere din regiune pentru a preveni alte tragedii pentru civilii nevinovaţi. Statele Unite sunt alături de Israel în apărarea libertăţii, justiţiei şi în sprijinul păcii, astăzi, mâine, întotdeauna. Vă promit”, a spus Joe Biden.

Premierul britanic, Rishi Sunak, a fost prudent miercuri în ceea ce priveşte explozia de la spitalul din Gaza, în care ar fi murit sute de persoane.

El spune că serviciile britanice de informaţii analizează probele în acest caz şi consideră că nu e bine să fie formulată încă o concluzie.