„La un click distanță”. Mai multe documente de stare civilă vor fi digitalizate

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că „patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanţă – naştere, căsătorie, divorţ şi deces”.

Asta datorită primului proiect de anvergură în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare, finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Autoritatea pentru Digitalizarea României şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Proiectul Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC se încheie azi, însă el este fundamentul parteneriatului de lungă durată între MCID şi MAI pentru care îi mulţumesc domnului viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Acest parteneriat va face viaţa românilor din ţară şi din diaspora mai uşoară!”, a scris Bogdan Ivan, miercuri, pe Facebook.

Ministrul Cercetării a adăugat că „serviciile publice digitale sunt viitorul administraţiei din România, iar paşii pe care îi avem de făcut sunt clari”. Digitizarea documentelor, optimizarea fluxurilor de lucru, interconectarea bazelor de date şi livrarea de servicii publice electronice vor aduce administraţia aproape de fiecare român! Împreună suntem mai puternici!”, a conchis Bogdan Ivan.