Lider de sindicat, găsit mort într-o cameră de hotel din Predeal

Liderul Sindicatului Liber ALRO Ioan Popa a murit. Sindicalistul se afla la Predeal, la o întâlnire alături de colegii din alte sindicate. Popa, care avea 70 ani, a fost găsit mort în camera de hotel.

Ioan Popa a fost și consilier local, consilier județean și viceprimar al Slatinei.

Liderul de sindicat Ioan Popa se afla la lucrările Federației Solidaritatea Metal, afiliată la Cartel ALFA, din care făcea parte și Sindicatul Liber ALRO.

Ioan Popa nu s-ar fi simțit foarte bine încă din cursul zilei de marți, 5 decembrie 2023, scrie Gorjonline.ro.

Miercuri, 6 decembrie 2023, Ioan Popa nu ar mai fi ieșit din cameră și nici nu ar fi răspuns la telefon, moment în care colegii au mers să vadă ce se întâmplă. Atunci au descoperit că a murit.

A fost anunțat evenimentul la 112, însă nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

Ioan Popa avea 70 ani și conducea Sindicatul Liber ALRO, unul dintre sindicatele reprezentative din combinatul de producere a aluminiului de la Slatina, de foarte mulți ani.

Ultima acțiune de amploare a sindicatului a fost în 2022, odată cu închiderea mai multor hale de electroliză din ALRO, ca urmare a creșterii foarte mari a prețului energiei electrice.

Sindicaliștii din ALRO s-au solidarizat și au cerut sprijin din partea statului astfel încât fabrica să poată să producă în continuare aluminiu și să nu fie obligată să-și închidă porțile.