Linie de gardă continuă la Ortopedie și Traumatologie, în Spitalul Județean Brașov

Spitalul Județean Brașov va avea o linie de gardă continuă în specialitatea Ortopedie și Traumatologie.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov își va suplimenta numărul liniilor de gardă cu una continuă pe specialitatea Ortopedie-Traumatologie.

Ministerul Sănătății a avizat, deja, proiectul, mai este nevoie doar de aprobarea aleșilor județeni, în ședința de plen de joi.

Măsura este necesară deoarece sunt multe cazuri pe această specialitate înregistrate la Urgențe, spune managerul spitalului, Emil Mailat.

Această nouă linie de gardă vine în ajutorarea colegilor și în primul rând în sprijinul pacienților. Vrem să încercăm să reducem pe cât posibil timpii de așteptare în zona de UPU. De ce? Până acum, fiind un singur doctor de gardă care era, într-adevăr, și cu rezidenți, dar dacă aceștia erau obligați să intre, de urgență, într-o operație, nu puteau să vadă restul pacienților. Iar timpii de așteptare pentru traume, pentru partea aceasta de ortopedie, creșteau foarte, foarte mult. Ajungeau oamenii să aștepte patru, cinci ore, din păcate, pentru o luxație sau un picior rupt”, a declarat managerul spitalului, Emil Mailat, pentru radiobrasovfm.ro.

Spitalul Județean Brașov are 16 linii de gardă continuă

În prezent, Spitalul Județean Brașov are aprobate 16 linii de gardă continuă, două linii în specialități paraclinice, cinci la UPU-SMURD și opt linii de gardă la domiciliu, dintre care două suspendate temporar.

Redeschidem linia de gardă de pe chirurgie plastică, a fost de curând un concurs pentru unul dintre cele două posturi disponibile. A fost câștigat de o doamnă doctor care a fost și rezidentă în cadrul spitalului nostru și sper să redeschidem cât mai repede linia de gardă, cel puțin la domiciliu. Sperăm, tot la fel, să redeschidem și linia de gardă pe oftalmologie, tot gardă la domiciliu, pentru că sunt puțini doctori. Așteptăm acum să vedem dacă se aprobă transferul unui medic din altă parte a țării”, a completat medicul Emil Mailat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!