Lucian Pătrașcu:  „Brașovenii plătesc unul dintre cele mai scumpe bilete pe mijloacele de transport în comun din țară”

Din păcate pentru brașoveni, administrația Coliban se dovedește a fi o administrație care nu excelează la niciun capitol, mai mult decât atât, deciziile luate de aceasta în ultimii trei ani au ajuns să ne afecteze din ce în ce mai tare.

Unul dintre zecile de exemple de „NU AȘA SE ADMINISTREAZĂ UN ORAȘ!” este și prețul călătoriilor cu mijloacele de transport în comun. Deși în ultimul an am avut mai multe propuneri pe această temă, plecând de la gratuitate în weekend pe mijloacele de transport în comun și ajungând la gratuitatea TOTALĂ a transportului în comun pentru brașoveni, propuneri construite pe premisa că astfel vom reuși să scădem poluarea, ambuteiajele și presiunea pe locurile de parcare din centrul istoric al Brașovului, administrația Coliban demonstrează cu obstinație faptul că doar proiectele proprii USR trebuie puse în aplicare. Și asta cu orice preț, neținând seama de nevoile reale ale brașovenilor.

Dacă în alte orașe din România prețul pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun costă în jur de 3 lei, la Brașov, o călătorie costă 4 lei. Acest aspect, deloc de neglijat, încurajează brașovenii să utilizeze mașinile personale, lucru care se traduce în poluare, ambuteiaje și presiune asupra locurilor de parcare.

Soluțiile propuse de mine în ultimul an au la bază o serie de calcule concrete, calcule care demonstrează faptul că gratuitatea pe mijloacele de transport în comun ar crește gradul de mobilitate al cetățenilor și ar duce la scăderea poluării. Administrația Coliban este incapabilă, din cauza lipsei de profesionalism, să facă calcule realiste care ulterior s-ar transforma în decizii corecte în ceea ce privește transportul public în comun.

Și acesta nu este singurul capitol în care constatăm lipsa interesului pentru siguranța, confortul și bunăstarea brașovenilor. Lipsa marilor lucrări de infrastructură rutieră, lipsa locurilor de parcare, incapacitatea de a da în folosință parcuri și locuri de joacă pentru cei mici, sufocarea traficului auto în centrul istoric al Brașovului aproape în fiecare weekend, sunt câteva dintre capitolele tratate cu iresponsabilitate și cu o totală lipsă de interes de către Coliban.

Putem afirma fără a greși faptul că administrația Coliban se opune dezvoltării Brașovului! Administrația Coliban preferă să arunce bani de la buget, așa cum a făcut în afacerea FC Brașov sau afacerea „Catacombelor”, decât să investească într-un viitor sustenabil al comunității brașovene. Și acest lucru se întâmplă în spatele discursurilor demagogice, a postărilor ipocrite pe rețelele de socializare, a autovictimizării și a strategiilor politicianiste de slabă anvergură și lipsite de subiect al căror singur scop este devierea atenției brașovenilor de la adevăratele probleme actuale, a declarat Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.