Lucian Pătrașcu îl trage la răspundere, din nou, pe primarul Coliban

Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „Domnule Coliban, colegii dumneavoastră din USR Iași solicită transport public gratuit pentru ieșeni! Nu le spuneți dumneavoastră de ce nu se poate implementa și acolo proiectul meu pentru Brașov?”

Ipocrizia, minciuna și manipularea sunt parte a strategiei USR Brașov de a arăta că proiectele adversarilor politici nu pot fi aplicate. Cu toate acestea proiecte identice cu cele respinse de Coliban apar în alte orașe din România sub sigla USR.

La începutul lunii decembrie 2022 solicitam primăriei Brașov să ofere brașovenilor transport public gratuit. În sprijinul proiectului aduceam mai multe argumente din care enumăr: diminuarea traficului auto pentru că cetățenii își vor lăsa autoturismele acasă, preferând să utilizeze transportul în comun gratuit, scăderea poluării și scăderea presiunii pe locurile de parcare din zona centrală a Brașovului.

Și toate acestea în baza unui calcul pragmatic pentru că sunt un om al cifrelor.

Primarul Coliban a declarat faptul că acest proiect benefic pentru Brașov NU SE POATE IMPLEMENTA PENTRU CĂ SE OPUNE CONSILIUL CONCURENȚEI

Acest lucru nu i-a oprit pe colegii de partid ai domnului Coliban de la Iași ca sfârșitul lunii august 2023, să demareze o campanie de strângere de semnături exact pe această temă – GRATUITATEA TRANSPORTULUI ÎN COMUN ÎN MUNICIPIUL IAȘI.

Colegii de la Iași ai domnului Coliban declară „Dacă și tu vrei să devenim primul oraș din țară cu transport în comun complet gratuit pentru toți cetățenii, fără diferențiere, semnează petiția USR Iași și fă-ne cunoscută opinia ta despre acest proiect curajos! Totul pleacă de la ceea ce proiectăm împreună. Zeci de mii de ieșeni vor putea face economii în loc să plătească lunar abonamente, iar traficul redus va însemna mai puțină poluare, mai puțini nervi la volan și, evident, o mobilitate extinsă.”

Dar să vedem de unde spun distinșii colegi de partid ai domnului Coliban că vor veni fondurile necesare acestui proiect ambițios – „Tăiem cheltuielile inutile, renunțăm la serviciile scumpe care generează doar risipă și investim în flota nouă de mașini, performante, curate, care să circule mai des, în absolut tot orașul și până la ore târzii.

Mai puțină hoție înseamnă zeci de milioane de euro pe care îi putem folosi pentru dorințele pe care le-ați avut întotdeauna!”

Domnule Coliban, pe colegii dumneavoastră de la Iași se pare că nu-i oprește Consiliul Concurenței. Mai mult decât atât, au strâns și aproape 5000 de semnături pentru gratuitatea pe transportul public în comun.

Ce trebuie să înțelegem noi, brașovenii, din această treabă?

Că la Iași USR spune că se poate, dar la Brașov USR spune că nu se poate. Se poate sau nu se poate? Cine minte și cine spune adevărul?

Un lucru este clar. USR se află în pană de idei și în pană de soluții. Ca atare fură proiectele adversarilor politici. La Brașov a furat proiectul „Zâmbește sănătos” propus de către PSD Brașov, la Iași, a furat proiectul „Transportului public în comun gratuit” propus de mine la Brașov și respins de Coliban.

Domnule Coliban, Brașovul se scufundă în fiecare zi într-o mlaștină a incompetenței, a ipocriziei și a imposturii marca USR Brașov. Nu trece o zi fără ca administrația USR să nu mintă și să nu manipuleze brașovenii. Mărturie a deficiențelor administrației conduse de dumneavoastră sunt coloanele cu mii de mașini care merg bară la bară, mirosurile insuportabile, poluarea, lipsa locurilor de parcare, lipsa spațiilor verzi, lipsa lucrărilor de mare infrastructură. Și multe altele.

La Iași chiar partidul dumneavoastră pretinde că se poate face exact ceea ce dumneavoastră nu vreți să faceți la Brașov. Cine minte și cine spune adevărul?