Lucian Patrașcu, PSD Brașov – „Avem soluție pentru eficientizarea traficului auto între Brașov și Sânpetru”

Una dintre cele mai grave situații în ceea ce privește traficul auto din zona metropolitană este reprezentată de circulația autovehiculelor dintre Municipiul Brașov și Comuna Sânpetru.

Aici, zilnic, mii de autoturisme formează ambuteiaje, iar drumul care în mod normal este parcurs în 5 minute, ajunge să fie parcurs în 40 și chiar 50 de minute.

Pasajul care leagă cele două localități, și care are o singură bandă pe sens, s-a dovedit a fi insuficient încă din momentul în care a fost inaugurat în anul 2017.

„Congestionarea traficului auto dintre Municipiul Brașov și Comuna Sânpetru reprezintă atât incapacitatea și lipsa de viziune a celor două administrații publice locale, Brașov și Sânpetru, conduse de primari USR, cât și lipsa de responsabilitate a celor ce conduc Consiliul Județean Brașov, administratorul pasajului auto ce face legătura dintre cele două localități. Noi avem soluția pentru eficientizarea traficului între Brașov și Sânpetru. O soluție profesionistă, reală, aplicabilă, o soluție care ar rezolva una dintre cele mai grave situații în ceea ce privește traficul auto din zona metropolitană Brașov.

Construirea unui sens giratoriu suspendat ar rezolva problema traficului congestionat din zona pasajului Brașov – Sânpetru. Acesta ar înlocui atât pasajul rutier care face legătura dintre cele două localități, cât și cele două sensuri giratorii care-l încadrează. Acest pasaj ar face mai rapidă legătura rutieră dintre Brașov și Sânpetru, precum și legătura dintre cele două localități cu centura Brașovului.

Construirea unui astfel de sens giratoriu nu reprezintă o premieră în România. Aceste structuri și-au dovedit funcționalitatea și eficiența atât pe șoseaua de centură a Bucureștiului, cât și pe șoseaua de centura a Ploieștiului.” a declarat Lucian Patrașcu, candidatul PSD la funcția de Președinte al Consiliului Județean Brașov.

Administrația publică USR a Comunei Sânpetru nu a oferit nici măcar o soluție reală problemei traficului extrem de aglomerat dintre Brașov și Sânpetru. Actualul primar, Marian Arhire, a dovedit faptul că USR nu a fost pregătit să administreze Sânpetru. Mai mult, în 4 ani la cârma comunei, a demonstrat că este incompetent și haotic, nefiind în stare să implementeze proiectul de subtraversare a centurii Brașov, proiect cunoscut sub numele de strada Narciselor, deși avea întregul proiect lăsat la cheie de fosta administrație.

Soluția sensului giratoriu suspendat din zona actualului pasaj este o soluție salutară, care își va dovedi eficiența în momentul implementării și care ar contribui eficientizarea traficului auto, la creșterea siguranței rutiere și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zonă” a transmis Sebastian Poiană, candidat la funcția de primar al Comunei Sânpetru susținut de PSD.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!