Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „Realitatea după trei ani de mandat USR la Primăria Brașov? Zero parcuri noi amenajate!

USR Brașov a trâmbițat în campania electorală faptul că pe fosta platformă industrială IUS Brașov va fi amenajat un nou parc. Sloganul USR ne indica faptul că Parcul IUS va avea peste 15 hectare. Mai mult, primarul Coliban promitea câte un parc accesibil brașovenilor în fiecare cartier.

Realitatea după trei ani de mandat USR la Primăria Brașov? Zero parcuri noi amenajate!

Dar asta nu e tot. Deputatul Victor Ilie (USR Brașov), a declarat public în septembrie 2023 faptul că „Puțini dintre voi știu, dar încă din 2019, USR Brașov negocia cu unul dintre privații de acolo amenajarea unui parc” făcând referire la terenul fostei platforme industriale IUS. În ce calitate negocia USR Brașov în 2019 amenajarea unui parc? Un partid politic negociază în numele brașovenilor fără a avea mandat? Ce anume a transformat o ipotetică discuție între reprezentanții unui partid și un proprietar de teren, într-o negociere? Ce anume a oferit USR Brașov proprietarului de teren la această masă a negocierilor în schimbul amenajării unui parc?   

Realitatea sfârșitului de an 2023, la 4 ani de la presupusa negociere fără mandat? Brașovul se scufundă datorită nepăsării actualei administrații care nu face diferența dintre A ZICE și A FACE. Și care administrează pe Facebook! Nu la pas printre locuitorii Brașovului pentru a da piept cu REALITATEA.

Reamintesc faptul că Allen Coliban se plimba în această vară prin Europa pe la diferite evenimente de mediu promovând Brașovul pe care-l vedea drept capitală verde a Europei, asta în timp ce Comisia Europeană recomandă 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, iar Organizația Mondială a Sănătății, 50 de mp. Cât spațiu verde oferă Brașovul fiecărui brașovean? Doar 5 mp! Pe ce se baza Coliban când solicita titulatura aceasta pentru Brașov? Probabil pe negocierile purtate în 2019 de către USR Brașov cu unul dintre proprietarii terenului de pe fosta platformă IUS pentru amenajarea unui parc.

Promisiuni, promisiuni și din nou promisiuni! Și nimic palpabil pe această temă. Unde sunt parcurile domnule primar? În schițe pe hârtie, în negocieri fără mandat, în comunicate din partea administrației pe care o conduceți în care înfierați adversarii politici? Un lucru este foarte clar. În trei ani de mandat nu ați inaugurat un singur metru pătrat de spațiu verde în Brașov. Și la fel de clar se vede și faptul că refuzați implementarea oricărui proiect și a oricărei idei bune pentru brașoveni pe tema asta.

USR Brașov se ascunde în spatele unui discurs propagandistic înveninat și se pregătește să arunce vina eșecului administrației Coliban în spatele celorlalte partide. Nu va scoate niciun cuvânt despre iresponsabilitatea, lipsa de viziune și managementul aproape inexistent demonstrate zilnic de Coliban.  

Este timpul ca brașovenii să vadă realitatea! Brașovul are potențialul de a se ridica la standardele unui oraș modern care oferă locuitorilor săi spații verzi în concordanță cu nevoile și așteptările brașovenilor, potențial care nu este absolut deloc exploatat de actuala administrație.