„Mai mare decât trauma”

Marți, 28. noiembrie, de la ora 18, are loc o nouă proiecție Kinedok la Brașov la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov. Documentarul de vizionat este „Mai mare decât trauma” care spune povestea unui grup de femei din Vukovar, Croația care redescoperă cine ar putea fi fără trauma cu care s-au identificat timp 25 de ani, în urma războiului din Iugoslavia. Protagonistele își recuperează puterea, iar acest lucru le schimbă viața și relațiile.

Filmul invită la o discuție despre traume și gestionarea acestora, despre diversitatea proceselor terapeutice și pașii pe care îi putem face spre acceptarea traumei, ce poate însemna o traumă națională și integrarea psihoterapiei în sistemele medicale naționale.

Tematica documentarelor celei de-a 9-a ediții a KineDok la Brașov este foarte variată: artă, psihologie, sănătate mintală, activism sau comunități defavorizate. Printre invitați se numără tineri pianiști de la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea“ Brașov, psihologi, activiști, profesori, regizori și specialiști în lucrul cu persoane defavorizate.

  • 28.11. Mai mare decât trauma (Sedrana Pribačić, Croația, 2022)
  • 05.12. Chemarea lui Pongo (Tomá Kratochvíl, Republica Cehă – 2022)
  • 12.12. Vulturii din Țaga (Iulian Manuel Ghervas și Adina Popescu, România – 2022)