Manual de istorie locală pentru elevii din Râșnov

Elevii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani din Râșnov vor putea afla mai multe despre istoria locală cu ajutorul unui manual intitual „Istoria Râșnovului”.

Manualul are 33 de pagini și a fost scris pentru unitățile de învățământ râșnovene de istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie.

Este o resursă educativă captivantă și interactivă, concepută special pentru a-i ajuta pe cei mici să descopere trecutul fascinant al Râșnovului. Prin intermediul imaginilor și jocurilor interactive, copiii vor putea explora evenimentele și personalitățile care au marcat istoria acestui oraș. Până în vara anului 2024, Nicolae Pepene, împreună cu Asociația Mioritics, își propun să acrediteze manualul la Ministerul Învățământului, astfel încât, începând cu luna septembrie, acesta să poată fi utilizat în școlile din Râșnov. În perioada următoare, vor avea loc lecții deschise în școlile din Râșnov, susținute de Nicolae Pepene împreună cu cadrele didactice din școlile noastre. Aceste lecții vor oferi copiilor ocazia de a interacționa direct cu istoria locală și de a pune în practică cunoștințele dobândite din manual, a precizat primarul Râșnovului, Liviu Butnariu, pe Facebook.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2014-2021, în cadrul programului RO-CULTURA, EEA and Norway Grants Programul RO-Cultura, și este rezultatul colaborării dintre Muzeul Județean de Istorie, Asociația Mioritics și Primăria Orașului Râșnov.