Marian RASALIU, deputat PSD Brașov „România trebuie să rămână calmă”

Despre modificarea Legii offshore

În opinia deputatului brașovean, condiționarea aderării României la Spațiul Schengen de modificarea Legii offshore reprezintă o problemă de mari proporții pentru țara noastră.  În altă ordine de idei, parlamentarul social-democrat a subliniat faptul că în problema aderării la Spațiul Schengen, România trebuie să rămână calmă, să trateze toate situațiile cu diplomație și calm și să evite discursurile sau măsurile radicale.

 „Guvernul României va reacționa ferm în cazul în care Austria va continua să se opună aderării României la Spațiul Schengen. Anunțul premierului României, Marcel Ciolacu, este clar: țara noastră se va adresa Curții Europene de Justiție în cazul în care Viena își va menține veto-ul când această temă va fi din nou pe ordinea de zi a Consiliului miniștrilor de interne ai UE. Este un pas normal și firesc pe care Guvernul PSD este pregătit să îl facă”, consideră deputatul PSD Brașov, Marian Rasaliu, membru al Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaților și al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

La nivelul Uniunii Europene, cu excepția Austriei, toate statele membre susțin aderarea României la Spațiul Schengen. Austria ne refuză acest drept, fie din rațiuni politice, fie din rațiuni economice, pentru că nu trebuie să ignorăm faptul că o companie austriacă încearcă să obțină o modificare a Legii offshore și apelează la toate mijloacele pentru a-și atinge acest scop. Mesajul premierului Marcel Ciolacu este, însă, unul ferm: toate companiile, fie ele românești sau străine, trebuie să respecte legislația românească în domeniu”, a declarat deputatul PSD Brașov, Marian Rasaliu.