Maternitatea Braşov, modernizată și eficientizată energetic de Consiliul Judeţean (FOTO)

Maternitatea Braşov este modernizată și eficientizată energetic de Consiliul Judeţean cu bani europeni.

Maternitatea Braşov a primit peste peste 26 de milioane de lei prin POR, pentru modernizarea, dotarea și eficientizarea energetică dar şi pentru realizarea unui corp de legătură între clădirea nouă şi cea veche a spitalului.

Potrivit preşedintelui CJ Braşov,  Șerban Todorică-Constantin, proiectul de modernizare și eficientizare energetică a corpului nou de la Maternitatea Braşov este ntr-un stadiu bun de execuție.

Împreună cu colegul Mihai Pascu, managerul de proiect, am făcut vineri după-amiază o scurtă vizită pe șantier și am discutat cu reprezentanții constructorului despre ce mai este de făcut, astfel încât termenul contractual de încheiere a lucrărilor să fie respectat.

Proiectul „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov” este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 și este în valoare de 26.552.919,96 lei.

Printre lucrările care se execută în prezent se numără izolarea termică a fațadei, înlocuirea instalației de încălzire și reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde, montarea de panouri solare și pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare și de ventilare mecanică, modernizarea instalațiilor de iluminat, recompartimentări interioare, precum și lucrări necesare obținerii avizului de securitate la incendiu” a transmis Șerban Todorică.