Meci de retragere a membrilor Generaţiei de Aur, pe Arena Națională

Membrii Generaţiei de Aur a fotbalului românesc vor evolua la 18 mai 2024 într-un meci de retragere, pe Arena Naţională din Bucureşti, împotriva unei selecţionate care va fi condusă de pe bancă de Jose Mourinho, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, fostul căpitan al naţionalei, Gheorghe Popescu.

Fiecare dintre foştii membri ai echipei naţionale care vor participa la eveniment va avea câte un invitat special care să evolueze în echipa adversă, „pregătită” de portughezul Jose Mourinho.

Stoicikov, Rivaldo, Figo, Sol Campbell sau Kenneth Andersson ar putea fi adversari ai tricolorilor în meciul ce va avea loc anul viitor, conform primelor preferințe ale jucătorilor.

Pentru această partidă Generația de Aur dorește să folosească un echipament identic cu cel de la Campionatul Mondial din 1994.

10.000 de astfel de echipamente se vor produce și mai apoi se vor comercializa.

De astăzi se vor pune și biletele în vânzare, cu preţuri cuprinse între 60 și 150 de lei.

Cea mai mare performanţă a echipei naţionale de fotbal a României a fost sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când „tricolorii” au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în faţa Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.