Mesaje înșelătoare pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale. Infractorii cibernetici promit sume mari de bani și premii nerealiste

Românii sunt avertizați de către Ministerul Apărării Naționale al României cu privire la anumite mesaje suspecte ce au apărut pe pagina sa de Facebook. Acestea promit sume mari de bani, premii nerealiste sau li se solicită date personale.

Sfatul Ministerului Apărării Naționale al României este acela de a nu răspunde la mesaje.

„Atenție la mesaje suspecte! Dragi urmăritori, ne-am angajat să vă oferim un spațiu sigur pe această platformă. Însă, recent, am observat o creștere a mesajelor nesolicitate și rău intenționate pe pagina noastră- așa-numitele mesaje de tip scam sau spam.

Aceste mesaje promit sume mari de bani, premii nerealiste sau solicită date personale, adesea sub pretexte emoționante sau alte tipuri de oferte care par prea bune pentru a fi adevărate. Vă reamintim să fiți vigilenți și să nu răspundeți la astfel de mesaje sau să furnizați informații personale” , a transmis Ministerul Apărării Naționale al României, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

„Ministerul Apărării Naționale nu solicită date personale prin intermediul rețelelor sociale și nici nu oferă premii monetare în acest mod.

În cazul în care se întâmplă ca aceste mesaje să ocolească filtrele pe care le-am aplicat pe pagina noastră, vă rugăm să nu le dați curs și să le raportați imediat ca spam. Securitatea digitală este importantă pentru noi toți. Să lucrăm împreună pentru a menține un mediu online sigur. Mulțumim pentru atenție și colaborare!”, a mai transmis Ministerul Apărării Naţionale al României.