Mii de militari din țară și străinătate se vor instrui în cadrul exercițiului SARMIS/ OLT 23

Exerciții de amploare pentru mii de militari.

Aproximativ 1.700 de militari aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria”, Structurilor de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, dar și aliaților și partenerilor din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franța și Republica Moldova, cu peste 200 de mijloace tehnice, se vor instrui în perioada 25 septembrie – 06 octombrie, în cadrul exercițiului SARMIS 23/ OLT 23. Exercițiul se desfășoară în zona delimitată de cabana militară Brădet, poligonul temporar Grohotiș, localitatea Trăisteni și Valea Doftanei.

Scopul exercițiului este antrenarea structurilor implicate în planificarea, pregătirea, conducerea și desfășurarea acțiunilor tactice în teren muntos împădurit, în context multinațional, în vederea demonstrării coeziunii și interoperabilității tactice.

Pe timpul exercițiului vor fi executate trageri de luptă în aria poligonului temporar Grohotiș.

În zilele premergătoare desfășurării exercițiului SARMIS 23 / OLT 23, unitățile participante se vor deplasa cu tehnica aferentă din garnizoanele de reședință în zonele de desfășurare a exercițiului.

***

Exercițiul SARMIS 23 este un exercițiu în teren/real (LIVE Exercise/LIVEX), de nivel tactic, bazat pe un scenariu fictiv, planificat și condus de comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, conectat cu exercițiul OLT 23 al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”. Acest exercițiu reprezintă cel mai complex eveniment de instruire al anului pentru cele două mari unități de vânători de munte din Armata României.