Ministrul Sănătății anunță sprijin medical din partea României pentru Israel

Pe site-ul Ministerului Sănătății, specialiștii care doresc se pot înscrie pe listele de voluntari în cazul în care va fi nevoie de sprijin din partea României, a anunțat luni ministrul Alexandru Rafila.

Eu am luat legătura și cu ambasadorul statului Israel în România, care a contactat și Ministerul Sănătății, am luat legătura și cu unul din directorii spitalelor direct implicate, spitalul din Beer Șeva din sudul Israelului, pe care îl cunosc personal, au sute de răniți acolo, situația era critică„, a spus Rafila.

Acesta suține că a fost deschisă o listă de voluntari.

Ei au un sistem de sănătate bine organizat, dar în mod evident dacă vor fi solicitări legate de echipe medicale, de chirurgi, de anesteziști, de terapie intensivă, chiar avem o ofertă din partea Societății Române de Terapie Intensivă pentru organizarea a unor echipe medicale, le vom organiza în foarte scurt timp, deja este un site funcțional unde voluntarii se pot înscrie„, a precizat ministrul Sănătății.

Acesta a spus că „vom încerca să avem o cantitate de sânge disponibilă, tot în timp scurt”.

Noi avem toată deschiderea, mai ales că Israel ne-a oferit sprijinul atunci când am avut orice fel de incident, inclusiv cel de la Crevedia„, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.