Moldova sub presiune! A doua alertă cu bombă pe aeroportul din Chișinău, în decurs de numai câteva ore 

O nouă alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ofițerul de presă a Poliției de Frontieră, a declarat  că toate serviciile specializate ale MAI sunt la fața locului pentru verificări.

Toți călătorii și personalul aeroportuar au fost evacuați din clădire. 

Primăria Chișinău anunță că alerta a afectat circulația transportului public din zonă, iar din motive de securitate troleibuzele rutei nr. 30 circulă doar până la stația de alimentare din preajma aeroportului. 

Alerta care aseară a pus pe jar Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă.

După verificările de rigoare, aerogara și-a reluat activitatea în regim normal.

Totodată, a fost pornită o cauză penală. 

Ofițer de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat  că pe 20 aprilie 2024, în jurul orei 21:40, angajații Poliției de Frontieră au fost alertați în privința existenței dispozitivelor explozive în Aeroportul Internațional Chișinău și într-o aeronavă.  

„În acest sens, polițiștii de frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel, fiind mobilizate echipe de intervenție ale Serviciilor Specializate din cadrul IGP.

În același timp, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire, inclusiv procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată”, a menționat Raisa Novițchi. 

După miezul nopții, odată cu încheierea verificărilor specializate, fiind stabilit că alerta este falsă, Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal.

Totodată, pe fapta dată a fost pornită o cauză penală.  

În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!

Sursa: realitatea.net